Siirry suoraan sisältöön.

Palvelussa käytetään evästeitä, jotka mahdollistavat tunnistautumisen palveluun. Lue lisätietoja palvelun tietosuojasta.

Käytössäsi on vanhentunut selain. Parhaan mahdollisen käyttökokemuksen varmistamiseksi voit päivittää selaimesi uuteen

Lisätietoja

Minulta on pyydetty virkatodistusta, minkä todistuksen tilaan?

Jos sinulta on pyydetty virkatodistusta, sillä tarkoitetaan useimmiten elossaolotodistusta. Virkatodistus ja ote/todistus väestötietojärjestelmästä ovat sama asia.

Virkatodistus on vanha nimike, jota käytettiin ennen väestötietojärjestelmän kehittämistä. Seurakunnat käyttävät kuitenkin yhä virkatodistusnimikettä esimerkiksi perunkirjoituksen asiakirjoista.

Tästä palvelusta voit tilata todistuksen vain itsestäsi. Jos tarvitset todistuksen muusta henkilöstä, tilaa todistus Digi- ja väestötietoviraston muista kanavista(Avautuu uuteen ikkunaan).

Mistä tietoni tulevat ja miten voin korjata virheellisen tiedon?

Todistuksilla näkyvät tiedot haetaan väestötietojärjestelmästä. Voit tarkastaa tietosi Suomi.fi-verkkopalvelun Henkilötiedot-sivulta(Avautuu uuteen ikkunaan).

Jos tiedoissasi on virheitä, ota yhteyttä Digi- ja väestötietoviraston henkilöasiakkaiden asiakaspalveluun(Avautuu uuteen ikkunaan).

Kenestä voin tilata todistuksen?

Voit tilata todistuksen itsestäsi. Lisäksi voit tilata elossaolotodistuksen, syntymätodistuksen sekä asuinpaikkatodistuksen huollettavistasi. Pääset valitsemaan haluamasi huollettavat kirjauduttuasi palveluun. Huoltajana saat huollettavien tiedot huoltosuhteen voimassaolon ajalta.

Mitä todistuksia alaikäinen voi tilata?

Alle 18-vuotias voi tilata ainoastaan elossaolo- ja asuinpaikkatodistuksen. Todistukseen tulevat vain voimassaolevat tiedot. Jos tarvitset todistuksiin myös historiatietoja tai muita todistuksia, pyydä huoltajaasi tilaamaan todistus puolestasi tai asioi Digi- ja väestötietovirastossa.

Palvelu ei ole tarjolla alle 15-vuotiaille.

Miten turvakielto vaikuttaa todistusten tilaamiseen?

Jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on turvakielto, voit tilata todistuksen normaalisti itsestäsi.

Jos huollettavallasi on turvakielto, et voi tilata hänestä todistusta sähköisen palvelun avulla. Jos olet 15–18-vuotias, ja sinulla on turvakielto, et voi tilata todistusta sähköisen palvelun kautta. Voit tilata todistuksen Digi- ja väestötietovirastosta.

Jos huollettavani on huostaanotettu, voinko tilata hänestä todistuksen?

Jos huollettavasi on huostaanotettu, et voi tilata todistusta sähköisen palvelun kautta.

Miten huolehdimme tietosuojastasi palvelussa?