Siirry suoraan sisältöön.

Tervetuloa käyttämään uutta sähköistä palvelua. Kehitämme palvelua edelleen ja arvostamme palautettasi. Löydät palautelomakkeen sivun alalaidasta.

Lisätietoja

Mistä tietoni tulevat todistukselle?

Todistuksilla näkyvät tiedot haetaan väestötietojärjestelmästä. Voit tarkastaa tietosi Omien tietojen tarkastus -palvelusta(Avautuu uuteen ikkunaan).

Miten voin korjata virheellisiä tietoja?

Ne tiedot, joita et pääse päivittämään Omien tietojen tarkastus -palvelussa, voit korjata asioimalla maistraatissa. Maistraattien yhteystiedot löydät maistraatin sivuilta(Avautuu uuteen ikkunaan).

Kenestä voin tilata todistuksen?

Voit tilata todistuksen itsestäsi. Lisäksi voit tilata elossaolotodistuksen, syntymätodistuksen sekä asuinpaikkatodistuksen huollettavistasi. Pääset valitsemaan haluamasi huollettavat kirjauduttuasi palveluun. Huoltajana saat huollettavien tiedot huoltosuhteen voimassaolon ajalta.

Minkä ikäinen henkilö voi tilata todistuksen?

Täysi-ikäinen voi tilata minkä tahansa tarjolla olevan todistuksen.

Alle 18-vuotiaana voit tilata todistuksen ainoastaan voimassaolevilla tiedoilla. Jos 15-18-vuotiaana tarvitset muita todistuksia tai muita tietoja todistukselle, voit pyytää huoltajaasi tilaamaan tiedot tai olla yhteydessä maistraattiin.

Palvelu ei ole tarjolla alle 15-vuotiaille.

Miten turvakielto vaikuttaa todistusten tilaamiseen?

Jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on turvakielto, voit tilata todistuksen normaalisti itsestäsi.

Jos huollettavallasi on turvakielto, et voi tilata hänestä todistusta sähköisen palvelun avulla. Jos olet 15–18-vuotias, ja sinulla on turvakielto, et voi tilata todistusta sähköisen palvelun kautta. Otathan tällaisissa tapauksissa yhteyttä suoraan maistraattiin.

Jos huollettavani on huostaanotettu, voinko tilata hänestä todistuksen?

Jos huollettavasi on huostaanotettu, et voi tilata todistusta sähköisen palvelun kautta.

Miten huolehdimme tietosuojastasi palvelussa?