Siirry suoraan sisältöön.

Tervetuloa käyttämään uutta sähköistä palvelua. Kehitämme palvelua edelleen ja arvostamme palautettasi. Löydät palautelomakkeen sivun alalaidasta.

Käytössäsi on vanhentunut selain. Parhaan mahdollisen käyttökokemuksen varmistamiseksi voit päivittää selaimesi uuteen

Lisätietoja

Mistä tietoni tulevat todistukselle?

Todistuksilla näkyvät tiedot haetaan väestötietojärjestelmästä. Voit tarkastaa tietosi Suomi.fi-verkkopalvelun Henkilötiedot-sivulta(Avautuu uuteen ikkunaan).

Miten voin korjata virheellisiä tietoja?

Jos tiedoissasi on virheitä, ota yhteyttä Digi- ja väestötietoviraston henkilöasiakkaiden asiakaspalveluun.(Avautuu uuteen ikkunaan)

Kenestä voin tilata todistuksen?

Voit tilata todistuksen itsestäsi. Lisäksi voit tilata elossaolotodistuksen, syntymätodistuksen sekä asuinpaikkatodistuksen huollettavistasi. Pääset valitsemaan haluamasi huollettavat kirjauduttuasi palveluun. Huoltajana saat huollettavien tiedot huoltosuhteen voimassaolon ajalta.

Mitä todistuksia alaikäinen voi tilata?

Alle 18-vuotias voi tilata ainoastaan elossaolo- ja asuinpaikkatodistuksen. Todistukseen tulevat vain voimassaolevat tiedot. Jos tarvitset todistuksiin myös historiatietoja tai muita todistuksia, pyydä huoltajaasi tilaamaan todistus puolestasi tai asioi Digi- ja väestötietovirastossa.

Palvelu ei ole tarjolla alle 15-vuotiaille.

Miten turvakielto vaikuttaa todistusten tilaamiseen?

Jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on turvakielto, voit tilata todistuksen normaalisti itsestäsi.

Jos huollettavallasi on turvakielto, et voi tilata hänestä todistusta sähköisen palvelun avulla. Jos olet 15–18-vuotias, ja sinulla on turvakielto, et voi tilata todistusta sähköisen palvelun kautta. Voit tilata todistuksen Digi- ja väestötietovirastosta.

Jos huollettavani on huostaanotettu, voinko tilata hänestä todistuksen?

Jos huollettavasi on huostaanotettu, et voi tilata todistusta sähköisen palvelun kautta.

Miten huolehdimme tietosuojastasi palvelussa?