Gå direkt till innehållet.

Välkommen att använda den nya e-tjänsten. Vi utvecklar den fortfarande och uppskattar din feedback. Du hittar en feedbackblankett i nedre kanten på sidan.

Din webbläsare är föråldrad. För att få en så bra användarupplevelse som möjligt kan du uppdatera din webbläsare

Ytterligare information

Varifrån kommer de uppgifter om mig som finns på intyget?

Uppgifterna som finns på intyget hämtas från befolkningsdatasystemet. Du kan granska dina uppgifter i tjänsten Kontroll av egna uppgifter(Avautuu uuteen ikkunaan).

Hur kan jag korrigera felaktiga uppgifter?

Kontakta Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas privatpersonernas kundbetjäning(Öppnas i ett nytt föster) om dina uppgifter är felaktiga. Du kan själv anmäla ditt tilltalsnamn, ditt yrke, ditt modersmål, ditt kontaktspråk och din e-postadress samt utträda ur ett religionssamfund i Anmäl själv dina uppgifter(Öppnas i ett nytt föster)

Vilka personer kan jag beställa intyg över?

Du kan beställa intyg över dig själv. Dessutom kan du beställa levnadsintyg, födelseintyg och hemvistintyg över ett barn du har vårdnad om. Du kan välja vilket barn det gäller när du har loggat in i tjänsten. Som vårdnadshavare får du uppgifter som gäller den tid då du varit barnets vårdnadshavare.

Vilka intyg kan en minderårig beställa?

En person under 18 år kan endast beställa levnads- och hemvistintyg. På intyget anges uppgifterna som gället för tillfället. Om du även behöver historiska uppgifter på intyget eller andra intyg, ber du din vårdnadshavare att beställa intyget åt dig eller uträttar ärendet på Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata.

Tjänsten är inte tillgänglig för personer under 15 år.

Hur påverkar en spärrmarkering beställningen av intyg?

Om du är myndig och har en spärrmarkering kan du beställa ett intyg över dig själv på normalt sätt.

Om en person i din vårdnad har en spärrmarkering kan ett intyg över personen inte beställas via den elektroniska tjänsten. Om du är 15–18 år och har en spärrmarkering kan du inte beställa intyg via den elektroniska tjänsten. Kontakta Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata för att beställa intyg.

Om mitt barn har omhändertagits, kan jag beställa ett intyg över honom/henne?

Om ett barn som du har vårdnaden om har omhändertagits kan du inte beställa ett intyg i e-tjänsten.

Hur ombesörjer vi ditt dataskydd i tjänsten?